Подадените проекти за финансиране от Лидл България са от 24 области

...
Подадените проекти за финансиране от Лидл България са от 24 области
Коментари Харесай

Образованието - с най-голям интерес в петото издание на „Ти и Lidl за по-добър живот“

Подадените планове за финансиране от Лидл България са от 24 области в цялата страна 
Общо 75 е броят на подадените планове тази година за финансиране в петото издание на самодейността “Ти и Lidl за по-добър живот “. Те са разпределени в трите тематични области на програмата: 17 за околна среда, 15 в област просвета и историческо завещание и най-вече - 43 плана в област обучение.  

Гражданските организации, създали плановете, са от 35 обитаеми места от 24 области от цяла България. Събраният фонд, който ще бъде разпределен сред утвърдените планове тази година, е в размер на 200 000 лв., с което общата дарена сума от Лидл България по програмата за 5 години доближава 915 000 лева. 

„ Щастливи сме, че към този момент пета година гражданските организации припознават “Ти и Lidl за по-добър живот “ като приближен сътрудник, който подкрепя реализацията на техните вдъхновяващи хрумвания. Интересът към програмата демонстрира и развиването на едно все по-активно гражданско общество. А най-ценното за нас е че, която направихме неотдавна на въздействието от нашата обществено виновна активност, удостоверява, че плановете, които поддържаме, имат действителен принос за един по-качествен и пълностоен метод на живот на хората в другите краища на страната “, сподели Милена Драгийска, изпълнителен шеф на Лидл България.



Получените планове сега минават през сложен развой на оценяване. В първия стадий кандидатурите се ревизират по административни критерии. Във втория се правят оценка от експертно жури, а в последния трети стадий думата ще имат  чиновниците на Лидл България. Одобрените организации ще бъдат оповестени през октомври месец. Те ще получат финансиране в размер до 10 000 лева и би трябвало да бъдат осъществени в период до 12 месеца след приемане на безвъзмездната финансова помощ.

Програмата се осъществя в партньорство с Фондация „ Работилница за цивилен начинания “ и Български дарителски конгрес. Повече информация за самодейността и метода на кандидатстване вижте на:
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР